Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Στις σκιές το πολέμου
[Tvxs]: Στις σκιές το πολέμου

[Tvxs]: Στις σκιές το πολέμου

Μέχρι το τέλος του έτους, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες κατέγραψε ένα ρεκόρ 65,3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που έχει εκτοπιστεί βίαια από τα σπίτια του εξαιτίας του πολέμου, της βίας και της δίωξης.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο 24 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους κάθε λεπτό. Το περασμένο φθινόπωρο, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι 10 χώρες που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2,5% της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ. Τουρκία, Πακιστάν, Λίβανος) φιλοξένησαν περισσότερους από τους μισούς πρόσφυγες του κόσμου. Παράλληλα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Oxfam ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι οκτώ Αμερικανοί διαθέτουν τον ίδιο πλούτο όσο και 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο .

Αυτοσχέδια σπίτια, φτιαγμένα από διαφημιστικά πλακάτ, μεγάλες τέντες και εικόνες εξαθλίωσες συνθέτουν το σκηνικό στα μέρη που μένουν οι περισσότεροι πρόσφυγες, όπως στην κοιλάδα Bekaa, στον ανατολικό Λίβανο. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έζησαν σε τέτοιους ανεπίσημους οικισμούς, με επίδομα περίπου ενός δολαρίου ημερησίως, το φθινόπωρο του 2015, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Monde diplomatique .

«Εδώ τρώμε αέρα και άμμο», σημείωσε μια νεαρή κοπέλα από τη Συρία, μπροστά από το αυτοσχέδιο σπίτι της, που είναι φτιαγμένο από πανιά και μεγάλες διαφημίστηκες ταμπέλες που προστατεύουν από το κρύο και τη βροχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!