Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Σήμερα το Διεθνές συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο για την ιατρική κάνναβη
[Tvxs]: Σήμερα το Διεθνές συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο για την ιατρική κάνναβη

[Tvxs]: Σήμερα το Διεθνές συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο για την ιατρική κάνναβη

Διεθνές συνέδριο για την ιατρική κάνναβη πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο ευρωκοινοβούλιο, από την Ομάδα της Ευρωαριστεράς. Είναι μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Πλήθος εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων των δημοσίων αρχών, διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ακτιβιστών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών συμμετέχουν στην εκδήλωση που ξεκινά στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση live από εδώ

Σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, πέντε ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα που διεξήχθη ανήμερα των προεδρικών εκλογών, τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σε 29 αμερικανικές πολιτείες η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη.

Το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει το τρέχον νομικό καθεστώς της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη και διεθνώς, να εξετάσει τις δυσκολίες και τις προοπτικές και να ξεκινήσει έναν αποτελεσματικό διάλογο σχετικά με τη συμβολή της καλλιέργειας και της χρήσης της ιατρικής κάνναβης στη αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος ασθενειών και στην οικονομική ανάπτυξη.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Δήμος Φωτόπουλος αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και μέλος της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την ιατρική κάνναβη του Υπουργείου Υγείας, η Τζάκι Πόιτρας, από την ένωση ΜΑΜΑΚΑ (ΜαΜάδες για την Κάνναβη), ο Γιώργης Οικονομόπουλος ψυχίατρος και ιδρυτής του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, ΕΛΕΥΣΥΝΑ. Την κατάσταση στην Κύπρο θα αναλύσει ο Πέτρος Ευδόκας, από την οργάνωση «Friends of Cannabis Cyprus». Εκ μέρους της ένωσης «Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης της Φαρμακευτικής Κάνναβης» θα παρέμβει ο Κωνσταντίνος Σύρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!