Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Το σχέδιο συμβιβασμού Αθήνας και δανειστών
[Tvxs]: Το σχέδιο συμβιβασμού Αθήνας και δανειστών

[Tvxs]: Το σχέδιο συμβιβασμού Αθήνας και δανειστών

Το σχέδιο είναι έτοιμο στο τραπέζι, η διέξοδος επιδιώκεται και πάλι δια του επώδυνου, πλην ανεκτού -πολιτικά και κοινωνικά- συμβιβασμού, και ο τελευταίος απρόβλεπτος, όσο και καταλυτικός, παράγοντας είναι ο ρόλος του ΔΝΤ.

Κατά την προσφιλή παρομοίωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μπορεί να είναι απλώς μια ακόμη ευρωπαϊκή κλωτσιά που θα σπρώξει το «τενεκεδάκι» της ελληνικής κρίσης παρακάτω.

Σ’ αυτή τη συγκυρία όμως είναι μάλλον και η μοναδική διαθέσιμη δίοδος προς τον συμβιβασμό που διακαώς επιζητούν -για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, και παρά τις εκατέρωθεν ρητορικές απειλές περί εκλογών και 4ου Μνημονίου- τόσο η Ευρώπη όσο και η Αθήνα.

«Όχι νέα μέτρα μετά το 2018»

Στον εν λόγω συμβιβασμό η Ευρώπη προσφέρει τον -επίσης κατά Τσακαλώτο – «καθαρό διάδρομο» για το χρέος κι ανοίγει την πόρτα για την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Και η ελληνική πλευρά βάζει έναν έσχατο, και ουσιαστικά μοναδικό, όρο -να μην ζητηθεί η προληπτική λήψη και περιγραφή νέων μέτρων για τη μεταμνημονιακή τετραετία 2019-2022.

Πρόκειται για έναν όρο, η αποδοχή ή μη του οποίου εξαρτάται πλέον αποκλειστικά και μόνον από το ΔΝΤ και επ’ αυτού αναμένεται να εστιάσει και το σκληρό παρασκηνιακό παζάρι των επόμενων τριών 24ώρων -ένα παζάρι, που διεξάγεται στη σκιά του δημοψηφίσματος Ρέντσι και της αγωνίας για μια νέα, ιταλικής αφετηρίας πλέον, ευρωκρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!