Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Σαρωνικός: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απορρύπανσης – Δείγματα καυσίμων από όλα τα σημεία για ανάλυση
[Tvxs]: Σαρωνικός: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απορρύπανσης – Δείγματα καυσίμων από όλα τα σημεία για ανάλυση

[Tvxs]: Σαρωνικός: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απορρύπανσης – Δείγματα καυσίμων από όλα τα σημεία για ανάλυση

Στον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών για τον περιορισμό της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» προχωρά η κυβέρνηση, ενώ τα συνεργεία απορρύπανσης συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τον καθαρισμό των ακτών της Αττικής και της Σαλαμίνας.

Η νηνεμία βοηθά στην επιχείρηση απορρύπανσης, στην οποία συμμετέχουν 6 ιδιωτικά συνεργεία, 6 σκάφη του λιμενικού και τρία ακόμη σκάφη που έχουν αναλάβει τον συντονισμό.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου , που θα συνεδριάζει καθημερινά για την αντιμετώπιση της διάσπαρτης ρύπανσης, την εποπτεία των επιχειρήσεων και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν.

Στόχος του θα είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι έχουν σταλεί για ανάλυση δείγματα καυσίμων από διάφορα σημεία, ώστε να λυθούν οι απορίες για το ποιο πλοίο προκάλεσε τη ρύπανση, και δεσμεύτηκε ότι θα διαταχθεί έρευνα και για τη ρύπανση στο Πέραμα από τη μεταφορά του Blue Star Πάτμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Τα πολιτικά απόνερα μιας πετρελαιοκηλίδας

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον Σκάι,  υπογράμμισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!