Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Tvxs]: Ρομποτικό χέρι με την αίσθηση της αφής
[Tvxs]: Ρομποτικό χέρι με την αίσθηση της αφής

[Tvxs]: Ρομποτικό χέρι με την αίσθηση της αφής

Ένας άνθρωπος, ένας ρομποτικός βραχίονας και δεκάδες ηλεκτρόδια. Αυτά είναι τα στοιχεία ενός επαναστατικού πειράματος που αποκαθιστά την αίσθηση της αφής μετά από παράλυση.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι ο εγκέφαλος συνεχίζει να διατηρεί την αίσθηση ενός ακρωτηριασμένου ή παραλυμένου άκρου. «Ο εγκέφαλος συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κάνει ό, τι έκανε πάντα», λέει ο επιστήμονας βιο-μηχανικής της ανθρώπινης κίνησης, Robert Gaunt. «Ακόμη και μετά από τραυματισμό».

Με αφετηρία τη γνώση αυτή, σύμφωνα με το National Geographic , άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί παράλυση κατάφεραν να ελέγξουν με τον εγκέφαλο τους ρομποτικά άκρα.

Ο Gaunt και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου έχουν θέσει ως στόχο να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο, καθώς αναζητούν τρόπους προκειμένου το ρομποτικό άκρο να «ενσωματωθεί», να γίνει πραγματικά μέρος του σώματος και όχι απλά ένα εργαλείο.

Ο Nathan Copeland, παράλυτος από το στήθος και κάτω μετά από τροχαίο που είχε στην εφηβεία του, συμμετείχε στο εν λόγω πείραμα.

Η ερευνητική ομάδα εμφύτευσε περί τους εκατό μικροσκοπικούς αισθητήρες στον εγκέφαλό του, συγκεκριμένα στον κινητικό φλοιό, ο οποίος ελέγχει την εκούσια κίνηση και στο τμήμα του αισθητήριου φλοιού που επεξεργάζεται την αίσθηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!