Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Ρέντσι: Ο Ντάισελμπλουμ μάλλον δεν έχει ιδέα για την Ιταλία
[Tvxs]: Ρέντσι: Ο Ντάισελμπλουμ μάλλον δεν έχει ιδέα για την Ιταλία

[Tvxs]: Ρέντσι: Ο Ντάισελμπλουμ μάλλον δεν έχει ιδέα για την Ιταλία

«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει μεγάλη επίγνωση του πως πάνε τα πράγματα στην Ιταλία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Με την τοποθέτησή του ο Ιταλός πρωθυπουργός απάντησε στη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup πως η λιτότητα δεν μπορεί να περιορισθεί σημαντικά στην Ιταλία, καθώς δεν υπάρχει ακόμη η απαιτούμενη οικονομική σταθερότητα.

Αναφερόμενος μάλιστα στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε πως αν επικρατήσει η δική του θέση «την επομένη θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να του δώσει την άδεια να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ένωσης, αν η Ευρώπη δεν αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό».

«Αν η Ευρώπη θέλει την ιταλική χρηματική συμβολή, πρέπει να αρχίσουν να τυχαίνουν σεβασμού οι δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι μετά το δημοψήφισμα πρόκειται να ξεκινήσει η πορεία αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ ευχήθηκε να επιλέξουν, οι πολίτες την Κυριακή, ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι», μόνον βάσει του αντικειμένου, του ερωτήματος που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο.

«Οι αναποφάσιστοι αποφασίζουν τις ημέρες αυτές», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και του «Δημοκρατικού Κόμματος», δηλώνοντας βέβαιος ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, την Κυριακή θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, η Ιταλική πολιτική σκηνή προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα του συνταγματικού δημοψηφίσματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!