Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων
[Tvxs]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων

[Tvxs]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων

Με ευρεία διακομματική πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου κάλεσε μάλιστα τις πολιτικές δυνάμεις να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, καθώς το νομοθέτημα «θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

Μάλιστα, παρότρυνε τα κόμματα να συνομολογήσουν στην ανάγκη η διαπραγμάτευση να γίνεται στο όνομα του ελληνικού λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ως Έλληνας του εξωτερικού που επιστρέφει στην πατρίδα του, όταν απευθύνομαι στη διεθνή κοινότητα και διαπραγματεύομαι θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η διευθέτηση του χρέους, θέλω να μιλώ εξ’ ονόματος του ελληνικού λαού, γι’ αυτό επιζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης: Ίδρυση επιχείρησης με ένα email: Μια πραγματική μεταρρύθμιση που θα δοκιμαστεί στην πράξη

Το νομοσχέδιο για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», προβλέπει μεταξύ άλλων την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, απευθυνόμενος κυρίως στους εκπροσώπους της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που έθεσαν ζητήματα περί αδιαφάνειας και φωτογραφικών ρυθμίσεων, δήλωσε:

«Δεν θα δεχθώ υποδείξεις για μαθήματα ηθικής, αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη πολιτικής διαφοροποίησης και κριτικής, αλλά ας μην φαντασιώνονται ορισμένοι θεωρίες συνωμοσίας με σκοπό να συγκαλύψουν παλαιότερες τακτικές».«Λειτουργούμε πέρα από συμφέροντα και σκοπιμότητες», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!