Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Πρώτοι οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
[Tvxs]: Πρώτοι οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

[Tvxs]: Πρώτοι οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το ακροδεξιό ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) εμφανίζεται πρώτο σε μια νέα δημοσκόπηση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Maurice de Hond, αν διεξάγονταν εκλογές αυτή την εβδομάδα, το PVV θα ανακηρυσσόταν πρώτο κόμμα στην Ολλανδία με 33 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 150. Το PVV αυτή τη στιγμή έχει 12 έδρες στην κάτω βουλή της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση με 25 έδρες, έναντι 41 που έχει τώρα.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Γκέερτ Βίλντερς δικάζεται αυτή την περίοδο με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους λόγω ρατσιστικών δηλώσεων που έκανε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στις περιφερειακές εκλογές του 2014. «Η δίκη του Βίλντερς ενίσχυσε τη θετική εκλογική τάση του PVV, η οποία καταγράφεται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ» στις αμερικανικές εκλογές, εκτιμά το ινστιτούτο.

Κατά την τελευταία ημέρα της δίκης του, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, ο Βίλντερς δήλωσε ότι «δεν είναι ρατσιστής» στη διάρκεια μιας ομιλίας του ενώπιον των δικαστών που κράτησε ένα τέταρτο της ώρας και μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!