Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τι πραγματικά δήλωσε ο Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς του»
[Tvxs]: Τι πραγματικά δήλωσε ο Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς του»

[Tvxs]: Τι πραγματικά δήλωσε ο Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς του»

Μια γκάφα του Αθηναϊκού Πρακτορείου (ΑΠΕ – ΜΠΕ) που απέδιδε αναφορές του τουρκικού τύπου για δημοψήφισμα στη Θράκη στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το Πρακτορείο με νέο τηλεγράφημα διόρθωσε το λάθος του και διέκοψε τη συνεργασία με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία .

Πάντως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεξάρτητα από το λάθος του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην ομιλία του στο Ρίζε ανέφερε πως «τα φυσικά σύνορα της Τουρκίας είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιά μας».

Ειδικότερα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν δήλωσε:

«Η Τουρκία πάντα υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα και ποτέ δεν αφήνει μόνους τους ομογενείς της. Τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ τους. Εμείς φυσικά δείχνουμε σεβασμό για τα φυσικά σύνορα – αλλά δεν μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας – ούτε το επιτρέπουμε. Κάποιοι μας ρωτούν ‘Γιατί νοιάζεστε για το Ιράκ, γιατί νοιάζεστε για τη Συρία’.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!