Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Πως πρέπει να είναι το ιδανικό παιδικό δωμάτιο
[Tvxs]: Πως πρέπει να είναι το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

[Tvxs]: Πως πρέπει να είναι το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

«Ένας φωτεινός χώρος γεμάτος χρώμα και πρακτικά έπιπλα». Έτσι θα περιέγραφε ένας διακοσμητής το ιδανικό παιδικό δωμάτιο.

Είναι ο χώρος που τα παιδιά θα παίξουν, θα διαβάσουν, θα ξεκουραστούν. Είναι σημαντικό, επίσης, πριν φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο, να ρωτήσετε και τη γνώμη του παιδιού σας. 

Ζητήστε του να σας πει ποια χρώματα του αρέσουν, δώστε του τη δυνατότητα της επιλογής και βάλτε το να συμμετάσχει ενεργά τόσο στην επιλογή αντικειμένων όσο και στη διακόσμηση. Δεν πειράζει αν δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους, το θέμα είναι να εξυπηρετούν τον μικρό ένοικο του δωματίου. 

Το κρεβάτι του

Στο παιδικό κρεβάτι μεγαλύτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο στρώμα. Ιδανικό στρώμα είναι αυτό το οποίο είναι ορθοπεδικό, μέτριας σκληρότητας και κατασκευασμένο από ομοιογενές βαμβακερό και υποαλλεργικό υλικό. Η επιφάνειά του πρέπει να είναι από ύφασμα που «αναπνέει». Οι ελικοειδείς σούστες του στρώματος πρέπει να στηρίζουν κάθε σημείο του παιδικού σώματος. Ένα ακατάλληλο παιδικό στρώμα (π.χ. πολύ μαλακό, μη ομοιογενές) δυσχεραίνει την ανάπαυση και τον ύπνο του παιδιού.

Το γραφείο του 

Όταν υπάρχει στο υπνοδωμάτιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, το γραφείο καλό είναι να είναι τοποθετημένο μπροστά. Το φως της ημέρας πρέπει να λούζει το γραφείο ή να το φωτίζει από την αριστερή πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!