Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Πωλούνται παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί για σπίτια στη Γερμανία
[Tvxs]: Πωλούνται παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί για σπίτια στη Γερμανία

[Tvxs]: Πωλούνται παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί για σπίτια στη Γερμανία

Η εταιρεία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) προσπαθεί να αξιοποιήσει παλιά κτίρια σιδηροδρομικών σταθμών που δεν χρησιμοποιούνται πια, πουλώντας τα σταδιακά σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Ο 63χρονος Τόμας Βίτστοκ δεν συγκαταλέγεται στους συνηθισμένους κτηματομεσίτες. Και αυτό επειδή αγοράζει παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς που δεν χρησιμοποιούνται πια ώστε να τις μετατρέψει σε κατοικίες. Μάλιστα και ο ίδιος έχει μετακομίσει στο κτήριο ενός σιδηροδρομικού σταθμού, στην περιοχή Φάλκενμπεργκ/Μαρκ του Βρανδεμβούργου, βορειοανατολικά του Βερολίνου. Το κτίριο αυτό είναι ένα από τα εννέα ακίνητα που αγόρασε ο Τόμας Βίτστοκ από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους τα τελευταία χρόνια. Μετά τις απαραίτητες επισκευές και προσθήκες, τα θέτει στη διάθεση ενδιαφερόμενων ενοικιαστών. Από τα έσοδα των ενοικίων, χρηματοδοτεί με δόσεις την αγορά τους. «Έχω καταλάβει ότι γίνεται απόσβεση. Σε τέσσερα με πέντε χρόνια έχει ήδη ισοσκελιστεί η τιμή αγοράς», επισημαίνει ο Τόμας Βίτστοκ.

Η εταιρεία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων πουλά βαθμιαία κτιριακές εγκαταστάσεις παλιών σιδηροδρομικών σταθμών που έχουν πάψει πλέον να χρησιμοποιούνται. Από το 1999 έχουν πωληθεί περισσότερα από 2.100 κεντρικές αίθουσες υποδοχής σιδηροδρομικών σταθμών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και δήμους. Η νέα χρήση των παλιών σταθμών εξαρτάται καθαρά από τους σκοπούς του εκάστοτε αγοραστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!