Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να αφήσουμε αριστερό αποτύπωμα»
[Tvxs]: Πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να αφήσουμε αριστερό αποτύπωμα»

[Tvxs]: Πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να αφήσουμε αριστερό αποτύπωμα»

«Πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα τη μεταμνημονιακή εποχή με δημόσιες πολιτικές παντού και για όλα. Να αφήσουμε το αριστερό μας αποτύπωμα με μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, μειώνουν τις ανισότητες και ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της πολιτικής απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου του 2017.

Στο κείμενο της απόφασης, σημειώνεται με έμφαση ότι θα πρέπει «από τώρα να σχεδιαστούν και να συγκροτηθούν – μέσα από ευρύ επιστημονικό, κοινωνικό, και πολιτικό διάλογο – δημόσιες πολιτικές με ορίζοντα άμεσο και μεσοπρόθεσμο, που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και να αποτυπώνουν τις αξίες και τις προτεραιότητες της δικής μας πολιτικής. Το κυβερνητικό πρόγραμμα πρέπει να αντιστοιχηθεί συνολικά στις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της νέας φάσης. Εκεί θα κριθούμε».

Για την ευρωπαϊκή Αριστερά, η απόφαση αναφέρει πως θα «πρέπει να υπερβεί τον ρόλο και τον λόγο που εξαντλείται στην παρακολούθηση των εξελίξεων και των αντιπαραθέσεων, και να συγκροτήσει μια ενιαία πολιτική πλατφόρμα. Ένα πολιτικό σχέδιο που θα καταστεί αντιπαραθετικό, τόσο προς το σχέδιο με προοπτική την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που προτείνεται από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου (Γερμανία, Ολλανδία κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!