Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τα πολιτικά απόνερα μιας πετρελαιοκηλίδας
[Tvxs]: Τα πολιτικά απόνερα μιας πετρελαιοκηλίδας

[Tvxs]: Τα πολιτικά απόνερα μιας πετρελαιοκηλίδας

Η σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας σήμανε και την αλλαγή των πολιτικών δεδομένων στην διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Το μήνυμα Τσίπρα ήταν σαφές, ο πρωθυπουργός πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία αντιμετώπισης της κατάστασης και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έλαβε οδηγίες για ταχεία και ουσιαστική δράση και λιγότερη επικοινωνιακή έκθεση.

Σύμφωνα, δε, με πηγές που εισέπραξαν το κλίμα της ημέρας οι εντολές που έδωσε ο πρωθυπουργός αποτυπώνουν και τα πεδία προβληματισμού στην κυβέρνηση για τους έως τότε χειρισμούς: Λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, για την διευκρίνιση των αιτίων της βύθισης του Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση ευθυνών.

Είχαν προηγηθεί δύο 24ωρα αιφνιδιασμών από την ταχύτητα εξάπλωσης της ρύπανσης, επικοινωνιακών φάλτσων και δηλώσεων του αρμόδιου υπουργού που, ανεξαρτήτως της πραγματικότητας ως προς την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, δεν διευκόλυναν την πολιτική διαχείριση της κατάστασης.

Δεν ετέθη θέμα παραίτησης

Κατά ορισμένες πληροφορίες υπήρξαν και εισηγήσεις για παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, ωστόσο τέτοιο θέμα δεν ετέθη καν, με δεδομένη και την ομοβροντία των αιτημάτων της αντιπολίτευσης για απομάκρυνση Κουρουμπλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!