Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – Ποιά κτίρια θα φωταγωγηθούν με την κόκκινη κορδέλα
[Tvxs]: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – Ποιά κτίρια θα φωταγωγηθούν με την κόκκινη κορδέλα

[Tvxs]: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – Ποιά κτίρια θα φωταγωγηθούν με την κόκκινη κορδέλα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έχει οριστεί η 1η Δεκεμβρίου, και η Βουλή των Ελλήνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φωταγωγούνται με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στον ιό του HIV.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, στις 5:30 το απόγευμα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος υποδέχονται το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση με ειδικούς προβολείς του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με το «red ribbon».

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο σχηματισμός της κόκκινης κορδέλας με κεριά, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του AIDS.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διεξάγονται στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών, καθώς και σε 20 πόλεις της περιφέρειας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το HIV/AIDS, τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και τη σεξουαλική αγωγή εν γένει.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το «AHF Europe».

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, τους πρώτους δέκα μήνες του 2016 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 453 HIV λοιμώξεις (4,1 ανά 100.000 πληθυσμού), εκ των οποίων οι 367 (81%) αφορούσαν σε άνδρες και οι 86 (19%) σε γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!