Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: «Όχι» λένε τα Μέγαρα στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη
[Tvxs]: «Όχι» λένε τα Μέγαρα στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη

[Tvxs]: «Όχι» λένε τα Μέγαρα στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη

Έντονα καταγγελτικό ψήφισμα, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνια Όρη, εξέδωσαν σύσσωμοι το Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Μεγαρέων και οι φορείς της πόλης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκίωνης και ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου αυτού. Οι δυο αυτοδιοικητικοί προσήλθαν στη συγκέντρωση μεταφέροντας επίσης- ομόφωνο αρνητικό ψήφισμα του Δ.Σ. του γειτονικού δήμου.

Στο ψήφισμα, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον δήμο Μεγαρέων, αναφέρεται ότι «σύσσωμος ο Λαός του Δήμου Μεγαρέων, με ύψιστη οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει προς κάθε κατεύθυνση, τη συνεχιζόμενη -χρόνια τώρα- βάναυση υποβάθμιση της ποιότητας Ζωής. ?Δυστυχώς η κεντρική εξουσία όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά να στηρίξει τις αναπτυξιακές αυτές προοπτικές, αλλά αντίθετα προβαίνει χρόνια τώρα στη δημιουργία μεγάλων αρνητικών παρεμβάσεων υποβάθμισης της περιοχής».

Στο ψήφισμα αναφέρονται ρυπογόνες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις που ήδη βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή – εγκαταστάσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, αγωγό διέλευσης φυσικού αερίου, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο Πέραμα, εγκαταστάσεις διυλιστηρίων ΕΛΠΕ και MOTOR OIL. Επίσης, γίνεται αναφορά «στην απαξιωτική εγκάρσια κατάτμηση της Πόλης και αποκοπής της από την θάλασσα με τη διέλευση δύο μεγάλων οδικών αξόνων (παλαιάς & νέας Εθνικής οδού ) και της σιδηροδρομικής γραμμής».

Και συνεχίζει το ψήφισμα: «Σήμερα οι «κρατούντες» σχεδιάζουν και πάλι με περίσσιο θράσος και με το γνωστό τρόπο τους να επιφέρουν ένα νέο και εξαιρετικά καταστροφικό και άκρως υποβαθμιστικό για την περιοχή μας κτύπημα. Μια ταφόπλακα στους όποιους οραματισμούς για βελτίωση της ποιότητας Ζωής και ανάπτυξη της Μεγαρίδας καταστρέφοντας και τα πανέμορφα κατάφυτα Γεράνεια που αποτελούν υψηλής ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας «παρθένο μνημείο της ΦΥΣΗ», με την λειτουργία ορυχείων Βωξίτη, για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!