Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ
[Tvxs]: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

[Tvxs]: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών Socar και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας, προσθέτει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με μήνυμά του στο Twitter, κατηγόρησε τη Socar για μη σεβασμό των όρων του διαγωνισμού και επενδυτική αφερεγγυότητα.

«Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύει τον μη σεβασμο των όρων του διαγωνισμού, των ευρωπαϊκών κανόνων και επενδυτική αφερεγγυότητα εκ μέρους της Socar», γράφει ο Σκουρλέτης.

Σε νέο μήνυμά του, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Φωνάζει η ΝΔ γιατί δεν πήραν τον ΔΕΣΦΑ οι Αζέροι με λιγότερο απο 400 εκατ. για να εισπράξουν τα επόμενα χρόνια 822 εκατ.».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!