Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τι μπορείς να κάνεις στο ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα
[Tvxs]: Τι μπορείς να κάνεις στο ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα

[Tvxs]: Τι μπορείς να κάνεις στο ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα

Συνολικά 31 υπηρεσίες προς πολίτες και φορείς του Δημοσίου είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», που έχει αρχίσει να λειτουργεί ήδη από τις 12 Οκτώβρη.
Πρόκειται για ψηφιακές υπηρεσίες διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα και καταγγελίες σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα και από την ΕΛΑΣ εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό τμήμα θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει το ρυθμό διεκπεραίωσης των παραπάνω υποθέσεων.

Πώς λειτουργεί

Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://portal.astynomia.gr . Εκεί οι πολίτες που δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα ή τις καταγγελίες τους ηλεκτρονικά.

Αιτήματα και καταγγελίες στη συνέχεια καταλήγουν στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία το δημιούργησε και το στηρίζει και οι πολίτες θα λαμβάνουν απάντηση, αν π.χ. εγκρίνεται ή όχι το αίτημά τους και αν ναι, σε ποια υπηρεσία πρέπει να μεταβούν για τη συνέχεια και ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν.

Μελλοντικά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να «σκανάρουν» και να στέλνουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που χρειάζονται για την υπόθεσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!