Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Η Μοσούλη θα πέσει, αλλά με ποιο κόστος
[Tvxs]: Η Μοσούλη θα πέσει, αλλά με ποιο κόστος

[Tvxs]: Η Μοσούλη θα πέσει, αλλά με ποιο κόστος

Η μεγάλη μάχη της Μοσούλης για την ανακατάληψη του προπύργιου των τζιχαντιστών στο Ιράκ ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν πως λόγω της υπεροπλίας των δυνάμεων η Μοσούλη, η de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, θα πέσει, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το πότε και με ποιο κόστος. Κανείς δεν θα πρέπει να πιστεύει πως αυτή η μάχη, ίσως η κρισιμότερη του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, θα είναι σύντομη…

Ήδη τον αρχικό ενθουσιασμό για τις πρώτες επιτυχίες των Κούρδων μαχητών «Πεσμεργκά» και του Ιρακινού στρατού διαδέχθηκαν οι πιο συγκρατημένες προσεγγίσεις για την πορεία της επιχείρησης. «Υπάρχει πρόοδος αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το σχέδιο και να μη βιαστούμε», αναφέρει εκπρόσωπος των ιρακινών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται αμερικανικές πηγές, η δύναμη των τζιχαντιστών εκτιμάται σε περίπου 3.000 έως 4.500 μαχητές, οι οποίοι βρίσκονται εντός της Μοσούλης και γύρω από αυτήν. Αντίθετα ο ιρακινός στρατός, μαζί με τους Κούρδους Πεσμεργκά και τους σουνίτες μαχητές, αριθμεί περισσότερους από 30.000 άνδρες. Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις έχουν και την υποστήριξη των αεροπλάνων του δυτικού συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!