Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Κούβα 1959 – Κούβα 2016: Ο λαός αποχαιρετά τον ηγέτη του
[Tvxs]: Κούβα 1959 – Κούβα 2016: Ο λαός αποχαιρετά τον ηγέτη του

[Tvxs]: Κούβα 1959 – Κούβα 2016: Ο λαός αποχαιρετά τον ηγέτη του

Η τεφροδόχος του Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της για το Σαντιάγο ντε Κούμπα, το λίκνο της κουβανικής επανάστασης, όπου και θα ενταφιαστεί την Κυριακή.

Μια λαοθάλασσα δημιουργήθηκε στην Πλατεία της Επανάστασης, με τους Κουβανούς να συρρέουν συγκινημένοι για να πουν το τελευταίο αντίο στον «Κομαντάτε», τον ιστορικό τους ηγέτη.

Οι εικόνες του πλήθους που συγκεντρώθηκε θυμίζουν στιγμές από τις ιστορικές ομιλίες που έδινε ο Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης. Ταυτόχρονα αποτελούν και απάντησε σε όσους μιλούν για «δικτάτορα».

Μετά την εκδήλωση αποχαιρετισμού του Κάστρο στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, η τέφρα του, που έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο τυλιγμένο με τη σημαία της Κούβας, ξεκίνησε με μια οχηματοπομπή για το Σαντιάγο ντε Κούμπα, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή από εκείνη που ακολούθησε ο Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959.

Ολόκληρη η εκδήλωση στην Πλατεία της Επανάστασης

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας «Ζει», ενώ το “Καραβάνι της Ελευθερίας”, τα επτά οχήματα της αυτοκινητοπομπής, περνάει από διάφορες περιοχές.

Αφού διατρέξει 950 χιλιόμετρα μέσα σε τέσσερις ημέρες, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο θα ενταφιαστεί την Κυριακή στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγκένια δε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!