Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Κόντρα στη Βουλή για τον Φιντέλ Κάστρο
[Tvxs]: Κόντρα στη Βουλή για τον Φιντέλ Κάστρο

[Tvxs]: Κόντρα στη Βουλή για τον Φιντέλ Κάστρο

Αντιπαράθεση για την Κούβα υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στα κόμματα με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Για αντικομμουνισμό που ξεπέρασε και την Χρυσή Αυγή κατηγόρησε τη Ν.Δ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος σχολίασε για ΣΥΡΙΖΑ και Κούβα με τη φράση: «καμία σχέση!».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε ευχηθεί «η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει τέτοιου είδους καθεστώτα, που μόνον μαύρες σελίδες είχαν στην πολιτική ιστορία των λαών τους» και εκτίμησε ότι «η παρουσία του πρωθυπουργού στην κηδεία του ηγέτη αυτού του καθεστώτος μόνο τιμή δεν περιποιεί στη χώρα μας».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη επέκρινε τους βουλευτές της Ν.Δ. ότι «λοιδόρησαν τον Φιντέλ Κάστρο ως δικτάτορα και λαϊκιστή». «Για εσάς λαϊκιστής είναι οποιοσδήποτε θέτει φραγμό στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και οποιοσδήποτε θέτει αναχώματα σε ό,τι ευτελίζει την ανθρώπινή αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενος την παιδεία, την υγεία, το κοινωνικό κράτος, προσπαθώντας να περισώσει ό,τι απέμεινε», είπε η Φ. Βάκη και πρόσθεσε:

«λαϊκιστής ο Φιντέλ Κάστρο, αλλά αντιλαϊκιστής ο Φιγιόν με τον οποίο δηλώνετε σύμμαχοι και που αξιώνει την απόλυση μισού εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων, ζητά περικοπές επιδομάτων, ο Φιγιόν που ανατριχιάζει στην πολυπολιτισμικότητα και θέλει ένα καθαρό γαλλικό έθνος Γάλλων καθολικών».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα ανέφερε πως σε επίσκεψή της στην Κούβα επί Κάστρο «ρώτησα μια κοπέλα σε ένα καφέ: «Τι έχετε να μου πείτε για τον Κάστρο;». Η απάντησή της ήταν: «Αξιοπρέπεια». Δεν μου μίλησε ούτε για τη φτώχεια τους ούτε για τίποτε άλλο, αλλά για την αξιοπρέπεια».

«Αξιοπρέπεια δεν είναι να ζεις με ένα μέσο μηνιαίο μισθό 21 δολάρια. Αξιοπρέπεια δεν είναι να βρίσκεσαι στην εκατοστή εξηκοστή πρώτη θέση από τις εκατόν ογδόντα χώρες για την ελευθερία του τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!