Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Κ. Κωνσταντόπουλος: Όπως ο Σωκράτης όλοι οφείλουμε να απολογηθούμε
[Tvxs]: Κ. Κωνσταντόπουλος: Όπως ο Σωκράτης όλοι οφείλουμε να απολογηθούμε

[Tvxs]: Κ. Κωνσταντόπουλος: Όπως ο Σωκράτης όλοι οφείλουμε να απολογηθούμε

Για τρίτη χρονιά πρωταγωνιστεί στην «Απολογία Σωκράτους», σε δική του σκηνοθεσία και με αφορμή το ιστορικό έργο το Πλάτωνα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, μιλά στο tvxs.gr, για τις απολογίες της ιστορίας και προσωπικές, που έγιναν ή δεν έγιναν, για θαύματα, για την εκκλησία, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την αριστερά και την ΕΡΤ.

«Αν κάτι με κρατάει ζωντανό είναι η πεποίθηση ότι δε μπορεί κάπου θα υπάρχει το θαύμα.. » έλεγε κάποτε, το λέει πάντα και είναι κάτι που του ομορφαίνει τη ζωή, εξομολογείται ο ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Κι επειδή το ρομαντικός είναι – πιστεύει – μεγάλη κουβέντα προτιμάει το «αντίθετα στο ρεύμα» ή, ακόμα καλύτερα τη φράση του Σωκράτη «σε πολλά διαφέρω από τους πολλούς».

Ο Σωκράτης έβλεπε την ηθική ως Τέχνη της ζωής… πόσοι μπορούν να το πούνε σήμερα;

«Αν κρίνουμε από την κατάντια, την παρακμή, την σήψη, την διαφθορά της πολιτικής, αλλά και όλων πλέον των στρωμάτων της κοινωνίας μας… υποθέτω ελάχιστοι! Μακάρι να είχαμε το σθένος να βλέπαμε την ηθική ως τέχνη της ζωής… Ίσως έτσι η ζωή μας να είχε κάποιο νόημα, από την έλλειψη του οποίου έτσι κι αλλιώς υποφέρουμε! Θα μας βοηθούσε να επαναπροσδιοριστούμε σε σχέση με την κοινότητα, την πόλη, και συνάμα να αναγνωρίσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον εαυτόν μας και στα κοινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!