Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ
[Tvxs]: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ

[Tvxs]: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Έρευνα πάνω στην υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου προσωπικά δεδομένα διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που έφεραν στο φως τα επίμαχα mail, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με υποψήφια δικαστή την οποία τη βοήθησε να επιτύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο Σώμα. Και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται στη διαδικασία κρίσης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και πολλοί ανέφεραν πως ο εν λόγω δικαστικός είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς λόγω της υπόθεσης.

Μετά τη δημοσίευση της επίμαχης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων.

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!