Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Ο εισαγγελέας ζητά τη συνέχιση της κράτησης της Ηριάννας
[Tvxs]: Ο εισαγγελέας ζητά τη συνέχιση της κράτησης της Ηριάννας

[Tvxs]: Ο εισαγγελέας ζητά τη συνέχιση της κράτησης της Ηριάννας

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα για την αναστολή της ποινής της Ηριάννας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αίτημα το οποίο εξετάζεται από το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν στηρίζεται η υπέρμετρη – ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή και κρίνεται πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων. Έτσι ζητείται η μη αναστολή της ποινής μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης.

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς»  καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση.  Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Από το πρωί στο Εφετείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, όπου πραγματοποιεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 29χρονη. Η αίθουσα και ο προθάλαμος ήταν ασφυκτικά γεμάτα από αλληλέγγυους, με αποτέλεσμα η έδρα να ζητήσει να βγουν έξω όσοι δε χωρούσαν στην αίθουσα. Μάλιστα, απείλησε πως αν δεν μετακινηθούν οι αλληλέγγυοι, θα αναβάλει την δίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!