Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Η Ηριάννα και η απόσταση κοινωνίας και Δικαιοσύνης
[Tvxs]: Η Ηριάννα και η απόσταση κοινωνίας και Δικαιοσύνης

[Tvxs]: Η Ηριάννα και η απόσταση κοινωνίας και Δικαιοσύνης

H απόσταση ανάμεσα στην νομική επιστημονική ορθότητα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι συχνά συζητήσιμη και ενίοτε αναπόφευκτη. Η σταθερά αγεφύρωτη όμως απόσταση μεταξύ των δύο γεννά κοινωνικό, πολιτικό και ενδεχομένως και θεσμικό ζήτημα.

Είναι ένα ζήτημα που από χθες παίρνει εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις σε δύο μέτωπα – αφ’ ενός την απόφαση του Εφετείου Αναστολών να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και αφ’ ετέρου την παρέμβαση του πρωθυπουργού και το μήνυμά του για το «φαινόμενο της τακτικής δικαιοσύνης» που δεν βοηθά τους εγκλωβισμένους απλήρωτους εργαζόμενους και «προστατεύει τους εργοδότες».

Ο Αρειος Πάγος και το ΣτΕ

Η δήλωση Τσίπρα και η δημόσια αναφορά του στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους έρχεται να επισφραγίσει τα σοβαρά ερωτήματα ως προς την διάκριση των εξουσιών που προκαλούν το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις.

Από το θέμα των συμβασιούχων έως την απόφαση του ΣτΕ για την μη παράταση του χρόνου παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με την μεγάλη φοροδιαφυγή, οι εν λόγω αποφάσεις δίνουν την αίσθηση ότι μια μερίδα δικαστικών λειτουργών εμφανίζει προθέσεις, αν μη τι άλλο, συγκυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!