Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Το Ιράκ ξεκινά για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος
[Tvxs]: Το Ιράκ ξεκινά για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος

[Tvxs]: Το Ιράκ ξεκινά για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος

Η μητέρα των μαχών ξεκίνησε σήμερα στο Ιράκ. Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με τη συνδρομή των Κούρδων Πεσμεργκά και των δυνάμεων της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησαν την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι η Μοσούλη στο Ιράκ και η Ράκα στη Συρία θεωρούνται οι πόλεις – πρωτεύουσες της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος 25.000 στρατιώτες, σχεδιάζεται εδώ και μήνες.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος κέρδισε τη μάχη της Μοσούλης πριν 2 χρόνια, διαλύοντας τον ιρακινό στρατό οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου και του δυτικού Ιράκ, γεγονός που άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα στη Μέση Ανατολή.

Κατά την χθεσινή ημέρα ο στρατός του Ιράκ προχώρησε σε από αέρος διανομή δεκάδων χιλιάδων φυλλαδίων στη Μοσούλη, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης ανακατάληψης της πόλης από τους τζιχαντιστές.

«Είναι η ώρα της νίκης», αναφέρεται στο φυλλάδιο. «Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ένα καθαρό Ιράκ χωρίς το Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και κάθε μαύρη ιδεολογία», γράφει επίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!