Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Tvxs]: Υπερυπολογιστής κάνει διάγνωση σπάνιων ασθενειών σε δευτερόλεπτα
[Tvxs]: Υπερυπολογιστής κάνει διάγνωση σπάνιων ασθενειών σε δευτερόλεπτα

[Tvxs]: Υπερυπολογιστής κάνει διάγνωση σπάνιων ασθενειών σε δευτερόλεπτα

Είναι διάσημος, τον λένε Γουότσον και έπιασε δουλειά σε νοσοκομείο! Ο ρόλος του είναι να βοηθά τους γιατρούς στις προβλέψεις σπάνιων ασθενειών. Πρόκειται για τον γνωστό υπερυπολογιστή της αμερικανικής εταιρείας ΙΒΜ.

Ο υπερυπολογιστής με την ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Μη Διαγνωσμένων και Σπάνιων Ασθενειών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας. Θα ξεκινήσει να «εργάζεται» στο τέλος του χρόνου.

Στο Κέντρο αυτό απευθύνονται απελπισμένοι ασθενείς που έχουν δει δεκάδες γιατρούς, έχουν ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια με εξετάσεις και φαρμακευτικές αγωγές αλλά δεν έχουν καταφέρει να μάθουν από τι πάσχουν ή να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Το ZusE - όπως είναι ευρέως γνωστό στη Γερμανία – άνοιξε το 2013. Από τότε η λίστα αναμονής ξεπερνά τους 6.000 ασθενείς.

O επικεφαλής γιατρός, καθηγητής Γιούργκεν Σάφερ, εξηγεί ότι όσοι προσέρχονται στο ZusE, συχνά φέρνουν μαζί τους χιλιάδες εξετάσεις και άλλα ιατρικά έγγραφα από προηγούμενες επαφές τους με γιατρούς. «Είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Όμως ακόμη και η παραμικρή πληροφορία θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ακριβή διάγνωση».

Το ιατρικό προσωπικό θα συνδράμει πλέον ο Γουότσον που έγινε διάσημος το 2011 όταν κέρδισε τους καλύτερους παίκτες του παιγνιδιού γνώσεων Jeopardy.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!