Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Υπ. Παιδείας: Στόχος του Μητσοτάκη να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης
[Tvxs]: Υπ. Παιδείας: Στόχος του Μητσοτάκη να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης

[Tvxs]: Υπ. Παιδείας: Στόχος του Μητσοτάκη να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης

Απαντώντας στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ  στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι εμφανής «έστω κι αν δεν τον περιγράφει στη δήθεν ‘συμφωνία αλήθειας’: Να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και να αρχίσει η ιδιωτικοποίησή της».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, ο κ. Μητσοτάκης είτε αγνοεί το αίτημα για την αναβάθμιση του Λυκείου είτε δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό, ενώ σημειώνει ότι «όσα αποσπασματικά ανέφερε δείχνουν το στίγμα των προθέσεών του: όλα υπόκεινται στους νόμους της αγοράς και οι «πελάτες» θα πρέπει να το γνωρίζουν».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είναι η εξής:

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Λουδοβίκος  επανέλαβε τον αφορισμό περί της ματαιότητας των κοινωνικών αγώνων για ισότητα και ελευθερία, επιχείρησε να παρουσιάσει το μη σχέδιό του για την Παιδεία με μπαλωθιές.

Παρότι είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν είπε λέξη και προτίμησε τον εύκολο δρόμο των αφορισμών και των αποσπασματικών εξαγγελιών. Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και η σιωπή του κ.Μητσοτάκη δείχνει είτε ότι αγνοεί το αίτημα για αναβάθμιση του Λυκείου είτε ότι δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!