Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Εικόνες από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών της BASF στη Γερμανία [Βίντεο & Φωτογραφίες]
[Tvxs]: Εικόνες από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών της BASF στη Γερμανία [Βίντεο & Φωτογραφίες]

[Tvxs]: Εικόνες από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών της BASF στη Γερμανία [Βίντεο & Φωτογραφίες]

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει επιβεβαιωθεί ως νεκρός, ενώ αρκετοί είναι οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε γερμανικό εργοστάσιο χημικών που ανήκει στην BASF, αναγκάζοντας τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία χημικών να κλείσει κάποιες μονάδες παραγωγής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η έκρηξη που προκάλεσε και την πυρκαγιά σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς στη βόρεια περιοχή του λιμανιού του εργοστασίου της στο Λουντβιχσχάφεν, όπου βρίσκεται η έδρα της BASF.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ ορισμένοι ακόμη αγνοούνται, σημειώνεται στην ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι αριθμοί. Η εταιρεία προχωρά σε διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης και έκλεισε δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.

Ο δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους. Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!