Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Οίκοι ευγηρίας για… φοιτητές!
[Tvxs]: Οίκοι ευγηρίας για… φοιτητές!

[Tvxs]: Οίκοι ευγηρίας για… φοιτητές!

Κάποιοι φοιτητές όταν τελειώνουν τα μαθήματα, δεν επιστρέφουν σε κοιτώνες γεμάτους νέους που κάνουν πάρτι. Επιστρέφουν στους συγκατοίκους τους που ούτε λίγο, ούτε πολύ, πλησιάζουν τα 100 χρόνια ζωής. Με αντάλλαγμα λίγες ώρες συντροφιάς στους γηραιότερους, οίκοι ευγηρίας γίνονται στέγη για νέους σπουδαστές που ψάχνουν τρόπο να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα.

Στο Ολλανδικό Humanitas , με αντάλλαγμα 30 ώρες παρέας σε κάποιον ηλικιωμένο την εβδομάδα, ένας φοιτητής μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν στέγη. «Εξασφαλίζοντας εδώ στέγη οι νέοι, εξοικονομούν χρήματα για τις σπουδές τους. Και οι υπερήλικοι όμως επωφελούνται από την παρουσία τους εδώ, καθώς ο οίκος ευγηρίας γίνεται πιο ζεστός και αποκτά την αίσθηση σπιτιού» λέει η επικεφαλής του Humanitas, Gea Sijpkes.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι φοιτητές γεφυρώνουν το χτες με το σήμερα, μαθαίνοντας στους μεγάλους συγκατοίκους τους να χρησιμοποιούν το email, τα social media, το skype, αλλά και στοιχεία της pop κουλτούρας, της τέχνης του γκραφίτι κ.ο.κ. Και φυσικά όταν επιστρέφουν το βράδυ από κάποια συναυλία, σινεμά, πάρτι ή ραντεβού, μοιράζονται τις εμπειρίες αυτές με τους συγκατοίκους τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!