Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Tvxs]: Γονιδιακές οι παραξενιές στο φαγητό;
[Tvxs]: Γονιδιακές οι παραξενιές στο φαγητό;

[Tvxs]: Γονιδιακές οι παραξενιές στο φαγητό;

Μπορεί και ναι. Αυτό υποστηρίζει μια νέα βρετανο – νορβηγική επιστημονική έρευνα που κατέληξε – για πρώτη φορά – στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοτροπίες των παιδιών στο θέμα του φαγητού έχουν κατά το ήμισυ γενετικό υπόβαθρο. Το άλλο μισό πάντως, εξίσου σημαντικό, είναι οι επιρροές του περιβάλλοντος και της συμπεριφοράς των γονιών.

Οι επιστήμονες πάντως δεν κατέληξαν αν τα γονίδια που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες είναι συγκεκριμένα και ποια είναι αυτά. Το πιθανότερο, κατά τους ερευνητές, είναι ότι πολλά γονίδια εμπλέκονται και το καθένα παίζει μικρό ρόλο από μόνο του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αντρέα Σμιθ του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδοψυχολογίας και παιδοψυχιατρικής «Journal of Child Psychology and Psychiatry», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 2.000 οικογένειες με δίδυμα ηλικίας περίπου 16 μηνών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, οι γονείς απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Για να απομονώσουν τους γενετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών, οι επιστήμονες συνέκριναν τις συνήθειες των μονοζυγωτικών διδύμων – με κοινό το 100% των γονιδίων – με τις συνήθειες των διζυγωτικών διδύμων που έχουν κοινά μόνο τα μισά γονίδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!