Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αρνήθηκαν δωρεά 1 εκ. εμβολίων από τη Pfizer
[Tvxs]: Γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αρνήθηκαν δωρεά 1 εκ. εμβολίων από τη Pfizer

[Tvxs]: Γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αρνήθηκαν δωρεά 1 εκ. εμβολίων από τη Pfizer

Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απορρίπτοντας την προσφορά της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για ένα εκατομμύριο δωρεάν εμβόλια κατά της πνευμονίας (PCV). Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο υπάρχει εξήγηση, την οποία και παρουσιάζει ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Τζέισον Κόουν.

Η πνευμονία αποτελεί μια μάστιγα για τα παιδιά μικρής ηλικίας. Περίπου 1,4 εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν ετησίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων να οφείλεται στο ανοσοποιητικό σύστημα των νεαρών οργανισμών. Το εμβόλιο PCV-13 προστατεύει αποτελεσματικά τα βρέφη και τα μικρά παιδιά από την πνευμονία, μειώνοντας έως και σχεδόν κατά 90% τα ποσοστά θανάτων στις χώρες, όπου χορηγείται. Πρόκειται κυρίως για χώρες του Δυτικού κόσμου. Αντίθετα πολλές χώρες της Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η απόφαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιάζει παράλογη. Όμως είναι; «Λάβαμε πρόσφατα μια ομολογουμένως δύσκολη απόφαση να απορρίψουμε την προσφορά της Pfizer για δωρεά ενός σημαντικού αριθμού εμβόλιων για την πνευμονία. Δεν πρόκειται για μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία», σημειώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Τζέισον Κόουν, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες για τα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!