Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 16 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Γερμανικές εκλογές: Τα συνθήματα, οι αφίσες και η ατζέντα των κομμάτων
[Tvxs]: Γερμανικές εκλογές: Τα συνθήματα, οι αφίσες και η ατζέντα των κομμάτων

[Tvxs]: Γερμανικές εκλογές: Τα συνθήματα, οι αφίσες και η ατζέντα των κομμάτων

Οι γερμανικές εκλογές είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός του επερχόμενου φθινοπώρου και η χώρα βρίσκεται ήδη στο ρυθμό τους. 

Τις τελευταίες ημέρες η Άνγκελα Μέρκελ και το κόμμα της είχαν μια μικρή πτώση στα δημοσκοπικά τους νούμερα, ωστόσο, η διαφορά τους με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς  είναι τέτοια που για το CDU δεν συντρέχει – με τις παρούσες συνθήκες – λόγος ανησυχίας. 

Στο πολιτικό αυτό πλαίσιο εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος και η Deutsche Welle σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα παρουσιάζει την «καρδιά» της εκστρατείας κάθε κόμματος. Αφίσες, συνθήματα και πολιτική ατζέντα. 

Με πατριωτικό παλμό

Με 22.000 γιγαντοαφίσες και 20 εκ. ευρώ προϋπολογισμό ξεκινούν τον προεκλογικό τους αγώνα οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δίνοντας βάρος στην ασφάλεια, την οικογένεια και την απασχόληση. «Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας», δηλώνει ο γ.γ. του κόμματος Τάουμπερ. Στην αφίσα διακρίνονται και τα χρώματα της γερμανικής σημαίας.

Στο επίκεντρο ο πολίτης

Στην προεκλογική τους εκστρατεία συνολικού κόστους 24 εκ. ευρώ, οι Σοσιαλδημοκράτες επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως η παιδεία, η οικογένεια, το συνταξιοδοτικό, οι επενδύσεις και η μισθολογική δικαιοσύνη. Στις αφίσες πρωτεύοντα ρόλο παίζει ο πολίτης και μετά ο υποψήφιος Μάρτιν Σουλτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!