Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Γκάφα του ΑΠΕ τα περί δημοψηφίσματος στη Θράκη από τον Ερντογάν
[Tvxs]: Γκάφα του ΑΠΕ τα περί δημοψηφίσματος στη Θράκη από τον Ερντογάν

[Tvxs]: Γκάφα του ΑΠΕ τα περί δημοψηφίσματος στη Θράκη από τον Ερντογάν

Ένα λάθος που παραλίγο θα προκαλούσε διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας έκανε το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ). Ειδικότερα με ένα διορθωτικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ – ΜΠΕ ξεκαθάρισε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στην Δυτική Θράκη και πως από λάθος αποδόθηκαν ως δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχόλια του τουρκικού Τύπου.

Στο διορθωτικό τηλεγράφημα σημειώνεται πως «τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο.

Αυτό που συνέβη είναι πως ο συντάκτης του άρθρου απέδωσε τα σχόλια του τουρκικού Τύπου (της Σαμπάχ) που αναφέρονταν στο Εθνικό Συμβόλαιο που είχε αποφασιστεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση το 1920. «Εκεί η Σαμπάχ παρέθετε τα όσα είχαν αποφασιστεί, μεταξύ των οποίων και η φράση “Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα”».

Σημειώνεται πως το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για «προκλητικές δηλώσεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!