Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Η ΕΕ φοβάται το οικονομικό χάος των ΗΠΑ
[Tvxs]: Η ΕΕ φοβάται το οικονομικό χάος των ΗΠΑ

[Tvxs]: Η ΕΕ φοβάται το οικονομικό χάος των ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ μπορούν να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία. Αυτό προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη των υπουργείων Οικονομικών των κρατών-μελών της ΕΕ, που επικαλείται το Der Spiegel.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, ειδικότερα για την αύξηση των δημοσίων δαπανών. Όπως αναφέρεται καθώς «το δημόσιο χρέος είναι ήδη σε έναν δρόμο να καταστεί μη βιώσιμο», στην πολιτική του ρεπουμπλικάνου ελλοχεύουν «βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία».

Κατά το κείμενο, οι τράπεζες και γενικότερα οι δανειστές το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να είναι αρκετά επιφυλακτικοί ακόμη και να αποφεύγουν τις ΗΠΑ. «Η μείωση των διεθνών επενδύσεων είναι μια επικίνδυνη πιθανότητα», αναφέρει το έγγραφο αυτό αναφερόμενο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Spiegel. Ακόμη, το κείμενο αναφέρει ότι τα σχέδια του ρεπουμπλικάνου προέδρου να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ οι οποίες θα μειώνουν το βάρος για τους πλουσιότερους Αμερικανούς θα «επιτείνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ, δεν θα τις αμβλύνει».

Ο Stanley Fischer, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε πρόσφατα ότι υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ πιθανό να χάσουν την παγκόσμια ηγεμονική δύναμή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!