Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται και για αποχώρηση του ΔΝΤ
[Tvxs]: Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται και για αποχώρηση του ΔΝΤ

[Tvxs]: Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται και για αποχώρηση του ΔΝΤ

Αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, όπως προκύπτει από εμπιστευτικά έγγραφα της Κομισιόν.

Μάλιστα το MNI, επικαλούμενο τα εν λόγω έγγραφα, αναφέρει πως σε περίπτωση που τελικά το Ταμείο αποφασίσει να μη μετέχει στο πρόγραμμα, η ευρωπαϊκή πλευρά θα κληθεί να ξανασχεδιάσει την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) και λαμβάνει υπόψη και αυτή την παράμετρο.

Και αυτό γιατί στην υφιστάμενη έχει ληφθεί ως παράμετρος η εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα μετέχει με ένα ποσό της τάξης των 6 δισ. ευρώ «παρότι το ΔΝΤ υπονόησε επίσης την πιθανότητα χαμηλότερου ποσού, γύρω στα 5 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. «Αυτό είναι αρκετά μικρό και πιθανότατα μικρότερο απ’ όσο έχουν κατά νου τα κράτη-μέλη», αναφέρει.

«Εκτιμάται επίσης ότι η μορφή του προγράμματος του ΔΝΤ θα είναι ένα τετραετές «Extension Fund Facility» (για να συμπέσει καλύτερα με την εναρμόνιση του προγράμματος της ΕΕ και να παρέχει πιο επαρκή χρόνο για την κατάλληλη οικονομική προσαρμογή», αναφέρεται

Όπως γράφει το Euro2Day, επικαλούμενο το δημοσίευμα του MNI, «πίσω από τις κλειστές πόρτες, υπάρχουν συζητήσεις για το εάν ένα μικρότερο διετές “Standby Arrangement” μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!