Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tvxs]: Ερντογάν: Δεν είναι μόνο η ΕΕ… υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές
[Tvxs]: Ερντογάν: Δεν είναι μόνο η ΕΕ… υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές

[Tvxs]: Ερντογάν: Δεν είναι μόνο η ΕΕ… υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση δήλωσε πως η Τουρκία έχει «πάρα πολλές εναλλακτικές» εκτός από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνοντας μήνυμα στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο όπως σημείωσε για την Τουρκία «δεν έχει κλείσει το βιβλίο» της ΕΕ, παρά την πρόταση του ευρωκοινοβουλίου για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ, όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες», είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

«Υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές» εκτός από την ΕΕ, πρόσθεσε, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. «Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), ενός μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και κράτη της κεντρικής Ασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!