Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Επιχείρηση «Χίμαιρα»: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Συνολικά 97 συλλήψεις
[Tvxs]: Επιχείρηση «Χίμαιρα»: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Συνολικά 97 συλλήψεις

[Tvxs]: Επιχείρηση «Χίμαιρα»: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Συνολικά 97 συλλήψεις

Ένα ακόμη καίριο πλήγμα στα κυκλώματα των ναρκωτικών κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία με την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ στον τομέα των ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι συνελήφθησαν 97 άτομα, ενώ, όπως εκτιμά η αστυνομία, το οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.

“Αποδομήσαμε πλήρως το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του”, τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης. “Το εγκληματικό δίκτυο είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης”, πρόσθεσε ο διοικητής της Δ.Α.Α.

“Ηταν ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!