Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: «Eldorado Go Home»: Συλλαλητήρια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη
[Tvxs]: «Eldorado Go Home»: Συλλαλητήρια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

[Tvxs]: «Eldorado Go Home»: Συλλαλητήρια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Δύο συλλαλητήρια εναντίον των εξορύξεων χρυσού και της καταστροφής του περιβάλλοντος, οργανώνονται -το ένα πραγματοποιήθηκε σήμερα και το δεύτερο έχει προγραμματιστεί την Τρίτη- σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Τη διοργάνωση της σημερινής κινητοποίησης ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη και σύμφωνα με την αστυνομία η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ομαλά.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή ανέφερε πως «Η εταιρεία δεν δικαιούται να ζητά να προχωρήσει η επένδυση, ενίοτε ζητώντας χάρες και ενίοτε εκβιάζοντας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με αφορμή την υπόθεση της Εldorado Gold.

Το έργο «είναι καταστρεπτικό για τη Β.Α. Χαλκιδική, θα στερήσει πολλές θέσεις εργασίας και σημαντικούς πόρους για τη ζωή, και θα έχει ανεπίστρεπτες συνέπειες. Η εταιρεία έχει υποχρέωση στην κερδοφορία των μετόχων, έτσι και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες και να ακυρώσει αυτό το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο», καταλήγει.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Καμάρα. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Απέναντι στους εκβιασμούς της πολυεθνικής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, εμείς απαντάμε: Να φύγουν! Να σταματήσουν τώρα και οριστικά οι εξορύξεις σε όλη τη Χαλκιδική, να ακυρωθούν τα σχέδια για νέες εξορύξεις σε Μακεδονία και Θράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!