Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Tvxs]: Δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα ελληνόπουλα
[Tvxs]: Δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα ελληνόπουλα

[Tvxs]: Δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα ελληνόπουλα

Για δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα παιδιά και τους εφήβους και για διπλασιασμό των περιστατικών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή σε παιδιατρικά Νοσοκομεία, έκαναν λόγο ειδικοί επιστήμονες σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

O αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση παιδιών και εφήβων με κατάθλιψη, εθισμό στο διαδίκτυο και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Όπως ανέφερε, η πλειοψηφία των Ελλήνων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο βιώνουν καταστάσεις που προκαλούν βαθύ πόνο και απόγνωση, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία είναι και το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ότι το 30% των τηλεφωνημάτων σε «γραμμή βοήθειας» για την κατάθλιψη γίνονται από εφήβους που ανησυχούν για τους γονείς τους και προσπαθούν να βρουν τρόπο να τους βοηθήσουν.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα της βοήθειας των ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα σημειώνοντας ότι δυστυχώς αυτή δεν είναι δεδομένη εξαιτίας της άγνοιας αλλά και των διακρίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!