Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τα διλήμματα Τσίπρα για τον ανασχηματισμό
[Tvxs]: Τα διλήμματα Τσίπρα για τον ανασχηματισμό

[Tvxs]: Τα διλήμματα Τσίπρα για τον ανασχηματισμό

O «νέος» ΣΥΡΙΖΑ έχει αδιαμφισβήτητη και κυρίαρχη τη σφραγίδα Τσίπρα, δεν έχει όμως και τα ερείσματα και την αντιστοίχηση – που θα ήθελε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας – με την κοινωνία.

Εχει επίσης ως πρώτο σε σταυρούς τον υπουργό Οικονομικών που εφαρμόζει και διαχειρίζεται την ατζέντα του Μνημονίου, έχει όμως ενισχυμένη στην Κεντρική Επιτροπή και την ομάδα του ίδιου υπουργού («53+») να παγιώνεται πλέον ως η νέα – ήπια και άτυπη μεν, νομιμοποημένη δε – εσωκομματική αντιπολίτευση. Κι έχει ακόμη, για πρώτη φορά, χαρακτηριστικά ενιαίου κόμματος με σύνθεση και ομογενοποίηση των τάσεων, έχει όμως και ως νικητές της εσωτερικής σταυροδοσίας τους υπουργούς των μεγάλων συγκρούσεων τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ολες αυτές οι – φαινομενικές ή μη – αντιθέσεις, συγκροτούν και τα διλήμματα που θα κληθεί να απαντήσει ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό, είτε αυτός γίνει σύντομα, είτε με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης.

Το κόμμα και η «ρεαλιστική διακυβέρνηση»

Και το πρώτο εξ αυτών θα είναι ο συγκερασμός των εσωκομματικών ισορροπιών με τις ανάγκες της «ρεαλιστικής, προοδευτικής διακυβέρνησης» που υπέδειξε ως προτεραιότητα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 2ου συνεδρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!