Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Τα διλήμματα (και τα προβλήματα) του Πάνου Καμμένου
[Tvxs]: Τα διλήμματα (και τα προβλήματα) του Πάνου Καμμένου

[Tvxs]: Τα διλήμματα (και τα προβλήματα) του Πάνου Καμμένου

Για τον Πάνο Καμμένο δεν τέθηκε ποτέ – ούτε πρόκειται να τεθεί – θέμα ουσιαστικής δοκιμασίας, και πολύ περισσότερο ρήξης, της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τίθεται όμως θέμα πολιτικής επιβίωσης του κόμματός του, τον Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και για να διασφαλιστεί αυτή η επιβίωση οι ΑΝΕΛ πρέπει να υπενθυμίζουν σταθερά την ύπαρξή τους στο δεξιό ακροατήριο, έστω κι εάν αυτό διαταράσσει ενίοτε τις ισορροπίες με τον μεγάλο κυβερνητικό τους εταίρο.

Η τελευταία διαφοροποίηση και η κόντρα του υπουργού Άμυνας με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για την πατρίδα, την θρησκεία και την ορθοδοξία εντάσσεται ακριβώς στο πλαίσιο αυτών των «υπενθυμίσεων». Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες αριστερής ταυτότητας, όπως συνέβη τελευταία στο νομοσχέδιο για την Παιδεία με την καταψήφιση του άρθρου για το άσυλο από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Οι διαφοροποιήσεις ασφαλείας

Πρόκειται πάντοτε για παρεμβάσεις σε πολιτικά ταυτοτικά θέματα, που αγγίζουν τις «κόκκινες γραμμές» των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως συνηθίζει να λέει ο Πάνος Καμμένος. Πρόκειται όμως και για διαφοροποιήσεις ασφαλείας, οι οποίες δεν θέτουν σε δοκιμασία την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι πάντοτε – μέχρι τώρα τουλάχιστον – ο υπουργός Άμυνας τραβά τις διαφωνίες του έως το όριο εκείνο που δεν θα προκαλέσει ένταση στις σχέσεις του με το Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!