Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Αξιολόγηση, χρέος και ρόλος ΔΝΤ στο Eurogroup της Δευτέρας
[Tvxs]: Αξιολόγηση, χρέος και ρόλος ΔΝΤ στο Eurogroup της Δευτέρας

[Tvxs]: Αξιολόγηση, χρέος και ρόλος ΔΝΤ στο Eurogroup της Δευτέρας

Το τριπλό πακέτο αξιολόγησης – χρέους και συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα αποτελέσουν, και επισήμως, τη βασική ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με βάση την ανακοίνωση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τα θεσμικά όργανα σχετικά με την πορεία των εργασιών της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, σε συνέχεια της αποστολής στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ανάλογα με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, το Eurogroup αναμένεται να επανέλθει στο θέμα των μέτρων που σχετίζονται με το χρέος και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως τα βασικά σημεία της δεύτερης αξιολόγησης είναι «ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2017, η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Η συζήτηση θα προχωρήσει και στο θέμα του χρέους, καθώς όπως υπενθυμίζεται στις 25 Μαΐου, το Eurogroup πέτυχε μια «συνολική συμφωνία» για την Ελλάδα.

Αυτή περιλαμβάνει τους όρους για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς και τα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αυτή η «πρώτη δέσμη μέτρων», όπως χαρακτηρίζεται, «θα εφαρμοστεί μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, σημειώνεται πως «κατά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί χαιρέτισαν επίσης τη δέσμευση του ταμείου να συστήσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο μια οικονομική συμφωνία (με την Ελλάδα) πριν από το τέλος του έτους».

Η συνεδρίαση για την Ελλάδα θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα, ενώ το πρωί θα έχει προηγηθεί άλλη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα συζητηθούν τα προσχέδια των προϋπολογισμών των υπόλοιπων 18 κρατών μελών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!