Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Η Αθήνα στις 5 καλύτερες πόλεις για τους street artists!
[Tvxs]: Η Αθήνα στις 5 καλύτερες πόλεις για τους street artists!

[Tvxs]: Η Αθήνα στις 5 καλύτερες πόλεις για τους street artists!

Από το Μπρίστολ μέχρι και το μακρινό Βαλπαραΐσο, ο Ιndependent επιλέγει τις πέντε καλύτερες πόλεις για τους street artists, ή αλλιώς, όπως αναφέρει, τους προορισμούς που αποτελούν «καλλιτεχνική δήλωση». Ανάμεσά τους και η ελληνική πρωτεύουσα, η Αθήνα!

Βερολίνο

Μετά βίας μπορείς να περπατήσεις σε ένα δρόμο στο κέντρο του Βερολίνου, χωρίς να δεις κάποιο έργο τέχνης στους τοίχους. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτά που ξεχωρίζουν. Όπως τα 1,3 χλμ του Τείχους του Βερολίνου που είναι καλυμμένα από 105 έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Βρίσκονται εκεί από το 1990, έναν χρόνο μετά την πτώση του.

Αθήνα

Στην ελληνική πρωτεύουσα το γκράφιτι έχει λάβει πολιτικό χαρακτήρα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και πιο πρόσφατα του προσφυγικού δράματος. Μάλιστα η Alternative Athens προσφέρει ξεναγήσεις στις περιοχές με τα καλύτερα street art δημιουργήματα όπως στο Γκάζι, το Μοναστηράκι, του Ψυρρή και το Θησείο.

Από Alternative Athens

Βαλπαραΐσο

Η τέχνη του δρόμου απογειώθηκε τη δεκαετία του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο Βαλπαραΐσο της Χιλής. Όταν οι μαθητές ζωγράφισαν τις πρώτες τοιχογραφίες ως μια δήλωση ότι η τέχνη πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!