Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Από την 5η του Δεκέμβρη στο… καλά Χριστούγεννα
[Tvxs]: Από την 5η του Δεκέμβρη στο… καλά Χριστούγεννα

[Tvxs]: Από την 5η του Δεκέμβρη στο… καλά Χριστούγεννα

Τρία στρατόπεδα, τρεις διαφορετικές γραμμές και η -μόνιμη- αγωνία ενός «συμβιβασμού κορυφής» σε βάρος της Ελλάδας συνθέτουν το, απρόβλεπτης ακόμη έκβασης, πόκερ των δανειστών για το χρέος και την αξιολόγηση τέσσερα 24ωρα πριν από το κρίσιμο ραντεβού της 5ης Δεκεμβρίου στο Eurogroup.

Τα τελευταία αυτά 24ωρα της διαπραγμάτευσης περνούν μέσα από ένα μπαράζ προειδοποιητικών μηνυμάτων και εκατέρωθεν διαρροών, με όλους τους οιωνούς να συγκλίνουν στο ότι το σίριαλ δεν θα κλείσει στο Eurogroup της Δευτέρας ακόμη κι εάν υπάρξει προοίμιο πολιτικής συμφωνίας.
Παράταση χρονοδιαγράμματος πέραν της 5ης Δεκεμβρίου

Το κλειδί, άλλωστε, του τελικού συμβιβασμού εξακολουθεί να κρατά στα χέρια του το ΔΝΤ και το γεγονός και μόνον ότι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα δεν θα μετάσχει η Κριστίν Λαγκάρντ μάλλον προεξοφλεί ότι το θέμα της ενεργού εμπλοκής ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να κλείσει -στην καλύτερη περίπτωση- πριν από τα τέλη του έτους .

Υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος, άλλωστε, επιβεβαίωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι είναι πιθανή η σύγκλιση νέου, έκτακτου Eurogroup πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ εμπιστευτικό έγγραφο της Κομισιόν που διέρρευσε στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ δείχνει ότι μέχρι στιγμής παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Τρεις γραμμές στους δανειστές

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα δεδομένα και οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι δανειστές είναι μάλλον «διασπασμένοι» στα τρία και πως όλα θα εξαρτηθούν από τη μορφή του συμβιβασμού που θα επέλθει- εάν επέλθει- μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

Η Κομισιόν εμφανίζεται στην πιο μετριοπαθή και «φιλελληνική» γραμμή, καθώς το εμπιστευτικό έγγραφο του ΜΝΙ τη φέρει πρόθυμη να αποδεχθεί μείωση του στόχου για τα πλεονάσματα στο 2% μετά το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!