Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tvxs]: Αναδρομικός «κόφτης» στις συντάξεις άνω των 2000 ευρώ [Εγκύκλιος+Παραδείγματα]
[Tvxs]: Αναδρομικός «κόφτης» στις συντάξεις άνω των 2000 ευρώ [Εγκύκλιος+Παραδείγματα]

[Tvxs]: Αναδρομικός «κόφτης» στις συντάξεις άνω των 2000 ευρώ [Εγκύκλιος+Παραδείγματα]

Ανοίγει ο δρόμος για αναδρομική μείωση των ατομικών μηνιαίων συντάξεων άνω των 2000 ευρώ μικτά και των πολλαπλών συντάξεων άνω των 3000 ευρώ καθαρά από την 1η Ιουνίου 2016.

Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Η καταβολή του ποσού που υπερβαίνει τα ανωτέρω όρια, αναστέλλεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2018, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε περίπτωση που κάποιος δικαιούται πάνω από μια σύνταξη, το ανώτατο όριο αθροίσματος των συντάξεων υπολογίζεται αφού πρώτα έχει επέλθει η πρώτη μείωση στις ατομικές συντάξεις ως τις 2.000 ευρώ.

Ολόκληρη η εγκύκλιος και παραδείγματα

ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 13 του ν. 4387/2016 (ΦΕΚ 85, Α’) και παροχή οδηγιών σχετικά με το ανώτατο όριο καταβολής της σύνταξης»

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 85, τεύχος Α’/12.5.2016 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».

Με το άρθρο 13 του ανωτέρω νόμου θεσπίζεται ανώτατο όριο καταβολής της σύνταξης. Στο πλαίσιο αυτό, για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων από τις υπηρεσίες σας αλλά και την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Α. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι καταβαλλόμενες/καταβλητέες κατά την 12/5/2016 κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και σε όσες εφαρμόζονται ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης οι προγενέστερες του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!