Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Tvxs]: Ακολουθείστε την κρητική διατροφή του ’60 για να είσαστε υγιείς!
[Tvxs]: Ακολουθείστε την κρητική διατροφή του ’60 για να είσαστε υγιείς!

[Tvxs]: Ακολουθείστε την κρητική διατροφή του ’60 για να είσαστε υγιείς!

Το ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή για την υγεία μας είναι γνωστό, με εκατοντάδες μελέτες να την ανακηρύσσουν σε «βασιλιά» των διατροφών. Τα πράγματα όμως μπορούν να εξειδικευτούν ακόμη περισσότερο. Αν θέλετε λοιπόν να είστε υγιείς πρέπει να ακολουθείται την παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960!

Είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών. Σύμφωνα με μελέτης, το 1960 η Κρήτη είχε τα λιγότερα κρούσματα στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων και αιφνίδιων θανάτων.

Τα παραπάνω τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής, Αντώνης Καφάτος, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα «Παραδοσιακή διατροφή της Κρήτης σε αντίθεση με τη δυτική διατροφή στους Δείκτες Παιδικής Παχυσαρκίας».

«Πράγματι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η παραδοσιακή κρητική διατροφή αποτελεί διαχρονικά ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό στην πρόληψη των ασθενειών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καφάτος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «δυστυχώς στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει και η χώρα μας μαζί με την Κρήτη κατέχουν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στην παιδική παχυσαρκία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!