Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Tvxs]: Αφιέρωμα στους φωτογράφους και κινηματογραφιστές του Δημοκρατικού Στρατού
[Tvxs]: Αφιέρωμα στους φωτογράφους και κινηματογραφιστές του Δημοκρατικού Στρατού

[Tvxs]: Αφιέρωμα στους φωτογράφους και κινηματογραφιστές του Δημοκρατικού Στρατού

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, στον Ταύρο (στην αίθουσα «Ντε Κίρικο») το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στους φωτογράφους και κινηματογραφιστές που κατέγραψαν την πορεία του Δημοκρατικού Στρατού από το 1946 μέχρι το 1949.

Θα μιλήσουν ο Μανώλης Κασιμάτης, φωτογράφος, μέλος του ΕΕΤΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίσης φωτογραφικά και κινηματογραφικά καρέ.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τις εκδόσεις του ΔΣΕ και στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφικά καρέ από τις κινηματογραφικές λήψεις του κινηματογραφικού συνεργείου του ΔΣΕ.

Το Φωτοκινηματογραφικό Συνεργείο του ΔΣΕ απαρτιζόταν από τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, προϊστάμενο και σεναριογράφο, τον Μάνο Ζαχαρία, σκηνοθέτη, και τους οπερατέρ – φωτογράφους Απόστολο Μουσούρη και Φώτη Ματσάκα, με βοηθούς τον Φαέθωνα, Βλαδίμηρο, Γιάννη και άλλους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TVXS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!