Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ζιλάν Βετζίν: Τουρκία και Ιράν οδηγούν τη Μέση Ανατολή σε μεγαλύτερο πόλεμο
[Tribune]: Ζιλάν Βετζίν: Τουρκία και Ιράν οδηγούν τη Μέση Ανατολή σε μεγαλύτερο πόλεμο

[Tribune]: Ζιλάν Βετζίν: Τουρκία και Ιράν οδηγούν τη Μέση Ανατολή σε μεγαλύτερο πόλεμο

Η συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος PJAK στο Ιράν (Κόμμα Ελεύθερης Ζωής Κουρδιστάν), Ζιλάν Βετζίν, προειδοποίησε ότι «εάν το Ιράν θέλει να βγει από τον κίνδυνο, είναι ανάγκη να εκδημοκρατιστεί, είναι ανάγκη να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Κούρδων. Οι επιθέσεις εναντίον μας από την ιρανοτουρκική συμφωνία δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Η Ζιλάν Βετζίν, μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να ξεσπάσει ακόμα μεγαλύτερη βία στη Μέση Ανατολή.

«Όλες οι προσπάθειες του Ιράν τα τελευταία χρόνια αποσκοπούν στο να αυξήσει την ηγεμονία του στην περιοχή. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι έχουν καταφέρει αυτό τον στόχο μέχρι ένα σημείο. Εδραίωσαν τις δυνάμεις τους στο έδαφος του Ιράκ μέσω της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (σ.σ. ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής), της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και των Χούτις στην Υεμένη. Ενώ οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες επιθυμούν να αποδυναμώσουν το Ιράν, η χώρα λαμβάνει θέσεις σε μια ευρύτερη περιοχή. Έτσι πολλά είναι εκείνα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν μια επίθεση στο Ιράν. (…) Οι εξελίξεις στην περιοχή δείχνουν ότι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες».

Αναφερόμενη στη συμφωνία της Αστάνα, όπου η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία αυτοανακηρύχθηκαν «εγγυήτριες δυνάμεις» της «αποκλιμάκωσης» στη Συρία, η Κούρδισσα πολιτικός εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν θέλει να στραφεί απευθείας ενάντια στους Κούρδους, όπως η Τουρκία και το Ιράν, ωστόσο και οι τρεις χώρες συμφώνησαν να εμποδίσουν τους Κούρδους από το να αποκτήσουν ρόλο στη μεταπολεμική Συρία.

«Το Ιράν επιθυμεί να έχει (στρατιωτικές) βάσεις στη Συρία και η πολιτική τους έναντι των Κούρδων είναι να τους αγνοήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!