Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ζαρίφ του Ιράν προειδοποίησε τις χώρες που σκέπτονται να συμμετάσχουν στην αρμάδα υπό τις ΗΠΑ
[Tribune]: Ο Ζαρίφ του Ιράν προειδοποίησε τις χώρες που σκέπτονται να συμμετάσχουν στην αρμάδα υπό τις ΗΠΑ

[Tribune]: Ο Ζαρίφ του Ιράν προειδοποίησε τις χώρες που σκέπτονται να συμμετάσχουν στην αρμάδα υπό τις ΗΠΑ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε τις χώρες που σκέπτονται να λάβουν μέρος σε μια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή ναυτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο να «το σκεφθούν δυο φορές».

«Ελπίζω πως οι χώρες θα το σκεφθούν δυο φορές προτού συμφωνήσουν σε αυτό το πολύ εχθρικό μέτρο των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράν», είπε ο Ζαρίφ από το Όσλο, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας που περιελάμβανε επίσης τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

«Ως ένα μεγάλο ναυτικό έθνος ανησυχούμε πολύ καθώς έχουμε επηρεαστεί άμεσα από πράξεις σαμποτάζ εναντίον εμπορικών πλοίων», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σοράιντε.

Τον Ιούνιο, ένα νορβηγικό δεξαμενόπλοιο υπέστη ζημιές στη διάρκεια ενός περιστατικού κοντά στα Στενά του Ορμούζ, έναν ζωτικής σημασία θαλάσσιο δίαυλο για τη μεταφορά πετρελαίου ανάμεσα στο Ιράν και την Αραβική Χερσόνησο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πώς θα ανταποκριθεί σε μια πρόταση των ΗΠΑ για τον σχηματισμό μιας διεθνούς αποστολής για να προστατεύσει τη ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Έρικσεν Σοράιντε είπε πως η κυβέρνηση «εξετάζει έναν αριθμό διαφορετικών μέτρων» και θα κάνει μια αξιολόγηση στη βάση των πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει.

Μέχρι τώρα, η Βρετανία, η Αυστραλία και το Μπαχρέιν έχουν πει ότι θα συμμετάσχουν στην αποστολή ασφάλειας υπό τις ΗΠΑ για την προστασία των εμπορικών πλοίων που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ.

Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!