Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Ζάεφ υπονομεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο», είπε – Ο Τσίπρας έτοιμος να τον «λιώσει»
[Tribune]: Ο Ζάεφ υπονομεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο», είπε – Ο Τσίπρας έτοιμος να τον «λιώσει»

[Tribune]: Ο Ζάεφ υπονομεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο», είπε – Ο Τσίπρας έτοιμος να τον «λιώσει»

Ευθεία υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Ζόραν Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προέβη σε νέες αλυτρωτικές ρητορίες, δηλώνοντας προκλητικά ότι δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τα Σκόπια.

«Η παραχώρηση της “Μακεδονίας” είναι η προσθήκη, η λέξη Βόρεια, στο όνομά μας. »Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο.

»Διατηρούμε τη λέξη Μακεδονία στο όνομά μας» ισχυρίστηκε ο Ζάεφ, σε μια ευθεία αμφισβήτηση όχι μόνο της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

«Είμαστε το βόρειο τμήμα, υπάρχει ένα νότιο μέρος που το γνωρίζουμε ως “Μακεδονία του Αιγαίου”, υπάρχει ένα ανατολικό τμήμα που το γνωρίζουμε ως Μακεδονία του Πιρίν, υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι στη Μικρή Πρέσπα στην Αλβανία» ισχυρίστηκε.

Ο Ζάεφ χαϊδεύει τα αυτιά των Σκοπιανών «αρχαιομακεδόνων» εθνικιστών, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας τον προειδοποίησε ευθέως κατά τη συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή, ότι η Συμφωνία δεν θα ισχύσει αν συνεχίσει τις προκλήσεις.

«Οφείλει να σεβαστεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου αλλιώς δεν ισχύει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αίσθηση προκάλεσε ο (πρώην Συριζαίος) Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, που συμφώνησε με τον Ζάεφ να διδάσκεται… η «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα.

«Δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία της» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο Ζόραν Ζάεφ δέχεται παράλληλα καθημερινά πυρά και από τη Βουλγαρία.

Μετά τον υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο Καρακατσάνοφ, απείλησε με βέτο και η υπουργός Εξωτερικών Ζαχαρίεβα, λόγω της εμπλοκής στην κοινή επιτροπή για την ιστορία.

«Έγιναν τρεις συναντήσεις και πρέπει να υπάρξουν επιτέλους κάποιες θέσεις για τα ανοιχτά θέμα της ιστορίας, επειδή έχουμε και αυθεντικά έγγραφα και αυτοβιογραφίες» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!